Kurser i Tversted

Tversted2

LETTERPRESS / BOGTRYKKERHÅNDVÆRKET – tekst, tekstur og natur

12. – 14. maj 2017 kl. 10 – 15 v/ Jens Jørgen Hansen (DK)

Kurset foregår på dansk.

Kurset henvender sig til alle, der kan lide at arbejde med grafiske udtryk. Du får en indføring i traditionel letterpress, og der vises de mange muligheder, der ligger i at trykke med relief.

I mindre grupper arbejder vi med sats af sjove, skæve ord og trykker små kort, plakater etc.  Vi sætter og trykker med sats og går på opdagelse i værkstedet og i naturen for at finde egnede emner med relief.

Når weekenden er omme, har du en fin samling tryk og viden og inspiration at arbejde videre med.

Pris kr. 1.500,-
inkl. frokost, kaffe/te, ekskl. materialer

OM:
Jens Jørgen Hansen har mere end 25 års erfaring som bogtrykker og underviser på bl.a. Kunstakademiets Designskoler. Foruden bogtryk i traditionel forstand har han specialiseret sig i uortodokse og eksperimenterende grafiske udtryk f.eks.  med fisk og nakken af en høne på papir, tryk på knækbrød, porcelæn etc. etc. Selve processen er vigtig for at opnå den helt specielle dynamik der opstår i et arbejdsfællesskab, når forskellige kunstneriske udtryksformer og håndværk mødes i et grænseland – hvor det umulige gøres muligt.

Yderligere information: www.letterpress.dk
Tilmeld dig kurset her

 

PILEFLET
24. – 25. juni 2017, kl. 09 – 15
5. – 6. august 2017, kl. 09 – 15 v/Birgit Østergaard

Kurset foregår på dansk.

En af Birgits yndlingskurve er købt i et antikvariat og er flettet med udgangspunkt i en kvadratisk bund, hvor man samtidig stager op til sider. Dette vil være kursets udgangspunkt. På kurven er flere fine detaljer, som man formgivningsmæssigt, måske især som øvet fletter, kan lægge ind, men kurven henvender sig også til begyndere, idet den afsluttes med en oval åbning. Er man øvet, er der mulighed for at understrege kantede hjørner.

Kurven kan blive til en indkøbskurv med hank eller til en kurv med integrerede ører. Og sikkert er det, at den vil få dit helt personlige præg med sig.

Pris: kr. 1.200,-
Inkl. frokost, kaffe/te, ekskl. materialer

Tilmeld dig kurset her


STRIK MED OLGA BURAYA-KEFELIAN (USA)
KUN FÅ PLADSER

27. – 30. juni 2017 kl. 10 – 15
v/ strikdesigner Olga Buraya-Kefelian (USA)

Kurset foregår på engelsk.
Pris kr. 2.500,-
Inkl. frokost og kaffe/te, ekskl. materialer

OM:
Olga Buraya-Kefelian er strikdesigner og bosat i USA. I 2006 stiftede hun brandet Olgajazzy. Som datter af en professionel skrædder har hun fra barnsben fået fin forståelse for beklædning, som i dag danner grundlaget for hendes fantasifulde og alsidige designs. Inspireret af arkitektoniske og industrielle elementer, som hun kombinerer med europæisk og japansk design, opnår Olga sin helt egen designstil, uden at gå på kompromis med anvendeligheden. Hendes strikdesigns kan derfor bruges til mange forskellige lejligheder.

Yderligere oplysninger: www.olgajazzy.com
Tilmeld dig kurset her

 

OPEN KNIT-LAB, maskinstrik med japanske garner
IKKE FLERE LEDIGE PLADSER

30. juni – 2. juli 2017 kl. 10 – 15
v/Mette Hyllested-Winge (DK)

Kurset foregår på dansk og engelsk

På kurset viser Mette, hvordan du overfører strikketeknikker til maskinen – og omsætter strikkeprøver til opskrifter.
Er du begynder, vil der også være mulighed for at øve forskellige teknikker.
Materialerne er fortrinsvis japanske garner. Man skal helst medbringe sin egen strikkemaskine, da vi kun har få lånemodeller.

Pris kr. 1.500,-
inkl. frokost, kaffe/te, ekskl. materialer

OM:
Mette er autodidakt strikdesigner med tekstil baggrund. For 8 år siden startede hun med at strikke på maskine og blev hurtigt fascineret af muligheden for at kunne formgive sine designs direkte på strikkemaskinen. Det eksperimenterende konstruktionsdesign er til stadighed det, der fascinerer Mette, og hun arbejder konstant på at kombinere komfort med enkelt flatterende design. Mette har tilbragt de sidste 4 år i Tokyo med sin familie, og har dér haft mulighed for at samarbejde med japanske strikkere og at arbejde med nogle af de skønne japanske plantefibergarner.
Tilmeld dig kurset her


DETALJEN I MASKEN v/ Rachel Søgaard (DK) og Annette Danielsen (DK)

Lørdag den 1. juli 2017 kl. 10 – 15.30
Søndag den 2. juli 2017 kl. 10 – 15.00

Kurset foregår på dansk.

Strik eller hækling?
Hvornår bruger vi én pind, og hvornår bruger vi to?
Strikning har der længe været fokus på – hækling er igen in. For nogle er det enten/eller, for andre er det både/og.
Vi vil sammen undersøge, hvornår strik og hækling ligner hinanden, hvornår teknikkerne kan støtte hinanden, og hvor de forskellige teknikker har deres forcer.
Lørdag deles deltagerne i to hold, og hvert hold undervises hver for sig i henholdsvis strik og hækling. Efter frokost bytter holdene underviser.
Søndag samles holdene, og vi ser på hvilke strukturer, der gøres bedst med 1 pind, og hvilke der bliver bedst med 2 pinde.
Vi vil også udforske de gode afslutninger – i begge teknikker.

Medbring strikkepinde og hæklenåle 3 og 3,5 mm. Der vil være garn til prøver på workshoppen.

Pris kr. 1.000,-
Inkl. frokost, kaffe/te, ekskl. materialer

OM:
Annette Danielsen er strikdesigner, strikkebogsforfatter, underviser og arrangerer strikkefestival og strikkerejser. Rachel Søgaard underviser på bl.a. SKALS i håndstrik og hækling og udgiver også strikke-/hæklebøger. Sidste år underviste de sammen på Tversted Skole og kurset var et stort tilløbsstykke.

For yderligere oplysninger: www.annetted.dk og rachelsoegaard.dk

Tilmeld dig kurset her


STRIKKEKURSUS FOR ØVEDE v/Toshi Shimada (JP)

3. – 4. juli 2017 kl. 10:30 – 15:30 – KUN FÅ PLADSER
6. – 7. juli 2017 kl. 10:30 – 15:30

Toshi Shimada underviser på disse kurser i strikketeknikker fra sine to nyeste bogudgivelser: Entrelac Knitting og Shetland Lace.
Toshi Shimada er Japans mest berømte strikdesigner, og vi glæder os meget til hans besøg. De to kurser er forskellige, så man kan vælge at deltage i det ene eller begge to. Da onsdag er uden undervisning, er man velkommen til selv at arbejde i undervisningslokalet. Marianne Isager vil deltage i kurserne og hjælpe med oversættelse, om nødvendigt.

Kurset foregår på engelsk.
Pris kr. 1.500,- for 2 dage, kr. 2.500,- for 4 dage
Inkl. frokost, kaffe/te, ekskl. materialer.

OM:
Toshi Shimada er Japans mest spændende og berømte strikdesigner lige nu, og han er forfatter til flere dybt inspirerende bogudgivelser. Toshi er også kendt fra Japansk TV, og han har fast arbejde med undervisning og design hos Nihon Vogue.
Tilmeld dig kursus 1 her
Tilmeld dig kursus 2 her
Tilmeld dig kursus 1 og 2 her


YOGA v/ Ilse Gaardahl (DK)

3. – 7. juli 2017
Kurset foregår på dansk.

Sommeren er fantastisk ved Tversted strand.
Derfor afholder vi nu for 6 gang sommerkursus i Tversted. Igen i 2017 afholdes kurset på Tversted Skole – i den skønne gymnastiksal.

Program alle dage – undtagen den sidste dag, hvor vi afslutter med morgenyoga.

07.30-9.30: God morgen yoga – start hver dag med at give dig selv en god morgenpraksis. Det styrker og glæder dig resten af dagen.

17.00-18.00: Pranayama – åndedrætsøvelser – og genopbyggende øvelser, giver dig en bedre søvn og dermed styrke til dig selv.

Pris kr. 2.500,00

OM:
Ilse er uddannet yogalærer i 1994, Certificeret Iyengaryoga lærer i 1996 og Iyengaryoga junior 1 i 1999.
Som 13 årig fik hun konstateret to rygsygdomme, og blev rådet til stillesiddende arbejde. Men via yoga og især Iyengaryoga har hun fundet en vej, der afhjælper og forebygger rygsmerterne, og giver mulighed for at leve et aktivt liv med familie og arbejde. Udover uddannelsen har Ilse studeret Iyengaryoga på instituttet i Puna i Indien, fået intensiv undervisning i Iyengaryoga for ryglidelser i Paris og Umeå (Nordsverige), samt deltaget i kurser i især England.

Tilmelding og spørgsmål til Ilse@city-yoga.dk

 

STRIK MED HELGA OG MARIANNE ISAGER

Uge 28 og 29, 2017: Alle dage undtagen lørdage kl. 10 – 15

Kurset foregår på dansk og engelsk.

Begge uger fra søndag til fredag underviser Helga og Marianne Isager i dét, deres kursister ønsker. De har selvfølgelig masser af strikkeprøver med fra de nyeste bøger, men undervisningen tilrettelægges individuelt, så der både er plads til nybegynderen, der skal i gang med sit første strikketøj, og den øvede strikker, der ønsker hjælp og vejledning til at lave sit eget design.

Der kan vælges en enkelt dag eller begge uger.
Der er plads til max. 12 kursister pr dag.

Pris kr. 500, – pr. dag, inkl. frokost, te/kaffe, ekskl. materialer

OM:
Helga og Marianne Isager ejer firmaet ISAGER der har til huse i Tversted. De er begge strikdesignere og har udgivet flere bøger på både dansk, engelsk, tysk og japansk. www.isagerstrik.dk
Tilmeld dig kurset her


PAPIRMAGERI v/ Owe Björklund (SE)

7.– 10. juli 2017 kl. 10 – 15

Kurset foregår på svensk.

Find glæde ved at støbe håndlavet papir og opdag papirets mange udtryksmuligheder i både to og tre dimensioner.

Vi anvender pulp/masse af bomuld, hør, kozo og fyr, former ark, arbejder med prægninger, laminering og tredimensionel form. Vi undersøger fibrenes og arkenes egenskaber ved krympning og transparens.

Denne workshop henvender sig til dem, der kan lide at eksperimentere, og du behøver ingen forudgående kendskab til området. Hvis man vil brodere på papiret, skal man medbringe nål og tråd.

Pris kr. 2.000,-
inkl. frokost, kaffe/te, ekskl. materialer

OM:
Owe Björklund har siden 1991 drevet firmaet Zen Artpaper AB i Göteborg. Han er uddannet lærer og holder kurser, foredrag og workshop i fremstilling af håndlavet papir på bl.a. kunsthøjskoler og i privat regi. Igennem årene har Owe rejst i Asien, Afrika og flere Europæiske lande for at knytte kontakter til papirmagere og kunstnere, og var i en periode formand for IAPMA, International Association of Hand Papermakers and Paper Artists, – en forening for papirelskere. Owe sidder i styrelsen for Kvarnbyns Handpappersbruk i Mölndal. www.zenart.se
Tilmeld dig kurset her


VÆVESALON – Square Loom v/Astrid Skibsted-Holm (DK)

1-dags kurser 10. – 14. juli 2017 kl. 10 – 15.
Kurset foregår på dansk.

Vi skal arbejde med at skabe vævede, tekstile billeder til væg. Astrid vil dele ud af værktøjer og inspiration til hvordan du arbejder med farvesætning og materialekombinationer i garn. Leg og eksperimenter er i fokus og hun tager udgangspunkt i sin specialdesignede SquareLOOM væveramme, som du kan købe på dagen. Du er også velkommen til at medbringe din egen ramme. Astrid Skibsted-Holm udstiller i Galleriet på Tversted Skole og vi arrangerer en vævesalon midt i udstillingen.

Pris kr. 500,- pr. dag inkl. frokost, te/kaffe, ekskl. materialer

OM:
Astrid arbejder som designer og kunstner med særligt fokus på vævede tekstiler. Hun tog afgang fra Designskolen i Kolding i 2010 og har siden arbejdet med bl.a. boligtilbehør, design til håndarbejde, tekstilkunst og installation. Formidling omkring tekstile designprocesser er også en vigtig del af hendes virke som huskunstner på Textilforum og som underviser og oplægsholder.Hun holder af at eksperimentere med farver og garn i tekstile strukturer og hun er stærkt optaget af den kompleksitet der er imellem binding, farve om materiale. Design og håndværk er tæt forbundene. Værkerne udstråler farveglæde og optimisme og vidner om en utrættelig trang til at eksperimentere. For yderligere oplysninger: http://www.astridskibsted.dk/
Tilmeld dig kurset her

 

LITTLE PAPMACHIER CREATURES v/ Julie Arkell (UK)

17. – 20. juli 2017 kl. 10 – 15
Kurset foregår på engelsk.

Julie Arkell vil lære dig at formgive et lille væsen af papmaché og vise hvordan du fremstiller et finurligt og fint lille væsen med påklædning i mange sjove materialer. Du får udforsket din kreativitet og lærer at se materialer på en helt ny måde.

Pris kr. 3.000,-
inkl. frokost, kaffe/te, ekskl. materialer

OM:
Julie Arkell er en af Englands mest kendte folk-art kunstnere. Hun holder workshops mange steder i Europa og med sine små papmachierfigurer giver hun fantasien nye kræfter.
Tilmeld dig kurset her

 

SIMPEL BOGBINDING v/ Douglas Bevans (UK)

21. – 23. juli 2017 kl. 10 – 15
Kurset foregår på engelsk.

Bogbinding med få redskaber. Med falseben, kniv, nål og tråd udarbejdes forskellige bøger i papir og tekstil. Idéen med dette kursus er at lære bogbinding uden brug af for mange værktøjer. På tre dage læres forskellige indbindingsmetoder, gamle og nye teknikker afprøves, og resultatet bliver smukke sketch- og notesbøger. Du lærer at arbejde med papir, at lime, at sy og at opnå et smukt finish.

Pris kr. 1.500,00
Inkl. frokost, kaffe/te, ekskl. materialer

OM:
Douglas Bevans er amerikaner og uddannet illustrator, printmaker og bogbinder, men bor og arbejder nu freelance i London. Han underviser bl.a. på Royal College of Art og på kunst- og designskolen Central Saint Martins. Douglas er medlem af Designer Bookbinders og deltager i London Artists Book Far.

For yderligere oplysninger se: http://www.arts.ac.uk/ people

Tilmeld dig kurset her

 

SLOW COLOUR & STITCH v/Claire Wellesley-Smith (UK)

31. juli – 2. august 2017, kl. 10 – 15
Kurset foregår på engelsk.

Et kursus, hvor der sættes fokus på fordybelse og forståelse. En kombination af naturoplevelser, tekstiler, sting og plantefarvning. Med inspiration i naturen omkring Tversted, tager Claire kursisterne med på en udforskning af landskabets udformning, tilblivelse og muligheder, og på disse vandringer samles materiale og inspiration til plantefarvning og dekorering med sting på tekstiler, så man skaber unikke stoffer med sin helt egen historie.

Pris kr. 2.000,00

Inkl. frokost kaffe/te, ekskl. materialer.

OM:
Claire Wellesley-Smith er uddannet kunstner fra Bradford School of Arts.   Foruden sit arbejde som kunstner, holder hun workshops over store dele af Europa, og både i sit arbejde og I sin undervisning sætter hun fokus på kunsthåndværk og fordybelse, ved at udforske, hvordan en lokal egns sociale og historiske udvikling afspejles i naturen.

For yderligere oplysninger se: http://www.clairewellesleysmith.co.uk/
Tilmeld dig kurset her

 

SMUKKE KORT OG ÆSKER – DEKORATION PÅ PAPIR

7. – 9. august 2017 kl. 10 – 15
Én-dagskurser v. Barbara Bunke (SE)
Kurset foregår på svensk.

Lær og få inspiration til at dekorere dit eget papir, og byg en lille æske.
Vi maler og stempler papir, som vi siden bruger til at bygge og montere en lille boks.

Pris kr. 500,- pr. dag
Inkl. frokost, kaffe/te, ekskl. materialer

OM:
Barbara Bunke er født i Etiopien, men opvokset i Sverige. Hun har flere grafiske design og kunstuddannelser, bl.a har hun studeret kunstvidenskab og en uddannelse fra Konstindustriskolan i Göteborg. Hun har arbejdet med reklame, grafisk formgivning og illustrationer. I dag driver Barbara butik og Studio Bunke i Stockholm, men store samarbejdspartnere som bl.a. UNICEF har tillige ført hende rundt i Europa som designer og underviser, og som kunstner har hun udstillet sine værker på Gallerier i Sverige og udlandet. Til sommer kan hendes arbejder opleves i Galleriet på Tversted Skole.

for yderligere oplysninger se: http://www.studiobarbarabunke.se/
Tilmeld dig kurset her

 

STRIK, YOGA og lækker økologisk mad

31. august – 3. september 2017
v/Ilse Gaardahl og Marianne Isager
Kurset foregår på dansk.

Ilse Gaardahl og Marianne Isager har i flere år afholdt det populære strik- og yogakursus i Tversted. Kombineret med Solveig Østerby Larsens dejlige mad, er det et rigtigt “forkælelseskursus” med fokus på både hjerne, hjerte og krop.

Læs mere om programmet på city-yoga.dk

Pris kr. 4.000,-
Inkl. morgenmad, frokost, aftensmad og materialer til strikkeprøver.

OM:
Strikdesigner MARIANNE ISAGER, yogainstruktør og stresscoach ILSE GAARDAHL. SOLVEIG LARSEN, fra Kostakademiet laver vores skønne økologiske måltider – en vifte af vegetariske retter, lørdag vildt/fisk.

Kurset foregår hos MARIANNE ISAGER, Tversted Skole i Tversted, 9881 Bindslev

Tilmeld dig kurset her

 

COLLOGRAFI & LETTERPRESS

16.– 18. oktober 2017 kl. 10 – 15 v/Maria Tratt (CA)
Kurset foregår på engelsk, men Maria forstår en hel del dansk.

Et grafisk kursus, hvor du kommer til at lege og eksperimentere med mange forskellige materialer, både organsiske og uorganiske. Du lærer at lave et collografisk tryk, ved at danne en trykplade af tynd pap, hvorpå der f.eks. lægges blade og strå, plastik, metal og meget andet, så du opnår unikke prints. Kurset kombineres med enkel bogtrykkerteknik.

Pris kr. 1.500,-
Inkl. frokost, ekskl.  materialer.

OM:
Maria Tratt er canadier med danske rødder. Hun bor i Vancouver og arbejder som ”printmaker” og kunstner. Foruden sit arbejde som kunstner udstiller hun rundt omkring i Canada og holder workshops ud fra den filosofiske tankegang, at kunst er fantasiens og sjælens stemme, som vi bare skal lære at lytte til.

Se mere på www.mariatratt.com
Tilmeld dig kurset her

 

LINOLEUMSSNIT

20. – 22. oktober 2017 kl. 10 – 15 v/Maria Tratt (CA)
Kurset foregår på engelsk, men Maria forstår en hel del dansk.

Du lærer de grundlæggende teknikker for linoleumssnit, og hvordan små, enkle tegninger eller skitser kan overføres og danne trykplade for et linoleumstryk. Det er en enkel teknik, som du let kan arbejde videre med hjemme.  Du får små, fine tryk med dig hjem, som du kan glæder dig over i din hverdag eller bruge til videreforarbejdning, indramning eller kort.

Pris kr. 1.500, –
Inkl. frokost, ekskl. materialer.

OM:
Maria Tratt er canadier med danske rødder. Hun bor i Vancouver og arbejder som ”printmaker” og kunstner. Foruden sit arbejde som kunstner udstiller hun rundt omkring i Canada og holder workshops ud fra den filosofiske tankegang, at kunst er fantasiens og sjælens stemme, som vi bare skal lære at lytte til.

Se mere på www.mariatratt.com
Tilmeld dig kurset her

VÆVEKURSER

Tilmelding til Bente Winther på mail: wintherbente@gmail.com

 

VÆVEDAGE FOR BØRN – PIN-LOOM

21. februar, 11. juli, 8. august 2017, kl. 10 – 16 v/Bente Winter (DK)

Én-dags-kursus for børn i følge med en voksen. Væv på små rammevæve og sy sammen til forskellige dyr. F.eks. hunde, katte og heste. Barnet skal være fyldt 7 år

Pris kr. 400,-
Inkl. frokost, kaffe/te, ekskl. materialer.

 

GRUNDKURSUS I SPINDING OG VÆVNING

Ugerne 13 – 14 og 19 – 20 kl. 10 – 15 v/ Bente Winther (DK).

To ugers kursus, hvor du først lærer at spinde. Herefter sættes væven op med bomuld eller uld, og der væves med det hjemmespundne garn til f.eks. tørklæde, taske eller tæppe. Deltagerantal max. 6

Pris kr. 3.000,- for 2 uger.
Inkl. frokost, ekskl. materialer.

 

GRUNDKURSUS I SKAFTEVÆVNING

Én-uges kurser i ugerne 26, 27 og 31 kl. 10 – 15 v/ Bente Winther (DK)

Lær at sætte en væv op, og lær at væve.
Deltagerantal max. 6

Pris kr. 2.500 pr. uge.
Inkl. frokost, ekskl. materialer.

 

BILLEDVÆVNING

Weekend-kursuer: 16. – 18. juni, 28. – 30. juli og 18.- 20. august kl. 10 – 15 v/ Bente Winther (DK)

Lær at væve billeder på rammevæve og medbring et billed som inspiration, eller lad dig inspirere af naturen i Tversted og omegn.

Væve kan lånes på skolen.

Pris kr. 1.500,-
Inkl. frokost, ekskl. materialer.

 

OM
På Tversted Skole har vi en fin vævestue med både skaftevæve og billedvæve. Her kan man få undervisning i de helt grundlæggende væveteknikker, og her er det også muligt at leje sig ind og låne en væv til større eller mindre projekter. I vinterperioden er der undervisning én eller to gange om ugen, men man er velkommen til at væve hver dag, hvis man er medlem af Tversted Væveforening.
I sommermånederne kan man deltage i sommerkurser, der henvender sig til både børn og voksne.

Bente Winther er den daglige leder og underviser i vævestuen på Tversted Skole. Bente er uddannet lærer og har undervist i håndarbejde for børn i folkeskolen og for voksne på aftenskolehold i alle former for vævning. Mange kurser og flere års erfaring har gjort Bente til den dygtig væver, hun er i dag. Med en bred og solid erfaring og stadig nysgerrighed, har Bente givet Tversted Skoles vævestue et dejligt liv, hvor både skaftevæve, billedvævning og pin-loom væve er i flittig brug.