Kurser i Tversted

Tversted2

 

UDSOLGT

EN EKSKLUSIV AFTEN PÅ TVERSTED SKOLE MED FOREDRAG OM MURAKAMI, LÆKKER 3-RETTERS MENU MED TILHØRENDE WHISKY-MENU OG LIVSBEKRÆFTENDE JAZZ!

I anledning af at der afholdes Jazzy Days i Tversted i uge 42 har vi valgt at lave et arrangement onsdag d. 18. oktober, hvor der ikke er et officielt program. Vi ville gerne lave en forbindelse til Japan, hvor vi har opholdt os meget, og derfor tænkte vi at vi ville lave et tema omkring den japanske forfatter Haruki Murakami.

Haruki Murakamis bøger er fulde af referencer til vestlig litteratur, til mad, men mest af alt til musik. Faktisk skriver han som han gør på grund af jazzen. Hør helt præcist hvordan jazzen influerer forfatterskabet, og find også ud af de forskellige roller whiskyen spiller i hans værker, når Mette Holm, hans danske oversætter, lægger op til en aften med jazz-titler fra det murakamiske univers og vi serverer en lækker 3 retters menu inspireret og ledsaget af forskellige whisky.

Mette Holm har oversat Murakamis romaner i snart 20 år og er nu i gang med hans seneste roman – Killing Commendatore.

Læs mere om forfatteren her

Program
Tid: Onsdag d. 18. oktober – start kl 18
Sted: Tversted Skole, Skolevej 11-13, Tversted, 9881 Bindslev
Program:
18:00-18:30 Registrering, velkomstdrink – med whisky selvfølgelig
18:30-20:00 Haruki Murakami, Jazz og Whisky – foredrag ved oversætter Mette Holm i samspil med Albert Reinholt Østergård med band.
20:00-22:00 3 retters menu med whisky menu.
22:00- Jazz. Den lokale bassist Albert Reinholt Østergaard, har i denne anledning samlet et inter- tværnationalt hold på 4 mand, bestående af nogle af de bedste musikere, man finder i landet. Aftenen vil byde på udfordrende, spændende og ikke mindst inkluderende musik, for trods alt går bandet op i at holde benene på jorden og få gulvet til at gynge.

UDSOLGT

Pris: 550 kr incl. foredrag, middag m/whisky menu og musik. Øl, vin og vand kan købes separat.
Tilmelding her
Der er mulighed for overnatning i gæstehuset ved skolen – se venligst shop.isagerstrik.dk – logi
Har du spørgsmål til arrangementet så venligst kontakt: ng@isagerstrik.dk

 

COLLOGRAFI & LETTERPRESS
– AFLYST –

16.– 18. oktober 2017 kl. 10 – 15 v/Maria Tratt (CA)
Kurset foregår på engelsk, men Maria forstår en hel del dansk.

Et grafisk kursus, hvor du kommer til at lege og eksperimentere med mange forskellige materialer, både organsiske og uorganiske. Du lærer at lave et collografisk tryk, ved at danne en trykplade af tynd pap, hvorpå der f.eks. lægges blade og strå, plastik, metal og meget andet, så du opnår unikke prints. Kurset kombineres med enkel bogtrykkerteknik.

Pris kr. 1.500,-
Inkl. frokost, ekskl.  materialer.

OM:
Maria Tratt er canadier med danske rødder. Hun bor i Vancouver og arbejder som ”printmaker” og kunstner. Foruden sit arbejde som kunstner udstiller hun rundt omkring i Canada og holder workshops ud fra den filosofiske tankegang, at kunst er fantasiens og sjælens stemme, som vi bare skal lære at lytte til.

Se mere på www.mariatratt.com
Tilmeld dig kurset her

 

LINOLEUMSSNIT
AFLYST

20. – 22. oktober 2017 kl. 10 – 15 v/Maria Tratt (CA)
Kurset foregår på engelsk, men Maria forstår en hel del dansk.

Du lærer de grundlæggende teknikker for linoleumssnit, og hvordan små, enkle tegninger eller skitser kan overføres og danne trykplade for et linoleumstryk. Det er en enkel teknik, som du let kan arbejde videre med hjemme.  Du får små, fine tryk med dig hjem, som du kan glæder dig over i din hverdag eller bruge til videreforarbejdning, indramning eller kort.

Pris kr. 1.500, –
Inkl. frokost, ekskl. materialer.

OM:
Maria Tratt er canadier med danske rødder. Hun bor i Vancouver og arbejder som ”printmaker” og kunstner. Foruden sit arbejde som kunstner udstiller hun rundt omkring i Canada og holder workshops ud fra den filosofiske tankegang, at kunst er fantasiens og sjælens stemme, som vi bare skal lære at lytte til.

Se mere på www.mariatratt.com
Tilmeld dig kurset her

 

VÆVEKURSER

Tilmelding til Bente Winther på mail: wintherbente@gmail.com

 

VÆVEDAGE FOR BØRN – PIN-LOOM

21. februar, 11. juli, 8. august 2017, kl. 10 – 16 v/Bente Winter (DK)

Én-dags-kursus for børn i følge med en voksen. Væv på små rammevæve og sy sammen til forskellige dyr. F.eks. hunde, katte og heste. Barnet skal være fyldt 7 år

Pris kr. 400,-
Inkl. frokost, kaffe/te, ekskl. materialer.

 

GRUNDKURSUS I SPINDING OG VÆVNING

Ugerne 13 – 14 og 19 – 20 kl. 10 – 15 v/ Bente Winther (DK).

To ugers kursus, hvor du først lærer at spinde. Herefter sættes væven op med bomuld eller uld, og der væves med det hjemmespundne garn til f.eks. tørklæde, taske eller tæppe. Deltagerantal max. 6

Pris kr. 3.000,- for 2 uger.
Inkl. frokost, ekskl. materialer.

 

GRUNDKURSUS I SKAFTEVÆVNING

Én-uges kurser i ugerne 26, 27 og 31 kl. 10 – 15 v/ Bente Winther (DK)

Lær at sætte en væv op, og lær at væve.
Deltagerantal max. 6

Pris kr. 2.500 pr. uge.
Inkl. frokost, ekskl. materialer.

 

BILLEDVÆVNING

Weekend-kursuer: 16. – 18. juni, 28. – 30. juli og 18.- 20. august kl. 10 – 15 v/ Bente Winther (DK)

Lær at væve billeder på rammevæve og medbring et billed som inspiration, eller lad dig inspirere af naturen i Tversted og omegn.

Væve kan lånes på skolen.

Pris kr. 1.500,-
Inkl. frokost, ekskl. materialer.

 

OM
På Tversted Skole har vi en fin vævestue med både skaftevæve og billedvæve. Her kan man få undervisning i de helt grundlæggende væveteknikker, og her er det også muligt at leje sig ind og låne en væv til større eller mindre projekter. I vinterperioden er der undervisning én eller to gange om ugen, men man er velkommen til at væve hver dag, hvis man er medlem af Tversted Væveforening.
I sommermånederne kan man deltage i sommerkurser, der henvender sig til både børn og voksne.

Bente Winther er den daglige leder og underviser i vævestuen på Tversted Skole. Bente er uddannet lærer og har undervist i håndarbejde for børn i folkeskolen og for voksne på aftenskolehold i alle former for vævning. Mange kurser og flere års erfaring har gjort Bente til den dygtig væver, hun er i dag. Med en bred og solid erfaring og stadig nysgerrighed, har Bente givet Tversted Skoles vævestue et dejligt liv, hvor både skaftevæve, billedvævning og pin-loom væve er i flittig brug.