Eco Baby og Eco Soft

Vi præsenterer hermed Isagers to nye garnkvaliteter: Eco Soft og Eco Baby. Begge kvaliteter er med Alpaca og fin peruviansk bomuld.

Idéen til garnerne kom i løbet af sidste sommer, hvor der kom flere og flere nybegyndere i butikken. Jeg kunne mærke, at der manglede garn, som kunne strikkes på tykke pinde, uden at der skulle strikkes med flere tråde – og ja, vi har Alpaca 3, men selv den kan være lidt svær at strikke med, hvis man ikke er øvet.

Derfor blev jeg glad for at modtage de nye garnforslag fra vores peruvianske producent og gik straks i gang med at prøvestrikke. Jeg blev vældig glad for begge garntyper, og nu har vi valgt 5 naturfarver i hver kvalitet.

Begge garnkvaliteter er ufarvede lige som vores Ecogarner i Alpaca 1 og 2, og de findes derfor kun i naturfarver: mørkegrå, lysegrå, råhvid, lys beige og brun (alpaca-uldens farve).

– Marianne Isager

ISAGER ECO SOFT
ISAGER ECO SOFT består af 56 % Alpaca og 44 % Organic Pima Cotton. Den har en løbelængde på 125 m på 50 g, og vi strikker den på pind 5,5 – 6. Umiddelbart egner den sig til sweatre på samme pindenumre, som vi før har strikket med Silk Mohair og en følgetråd.
Nogle strikkere foretrækker kun at strikke med én tråd, men vil alligevel gerne have det lodne look. Her er ECO SOFT et godt bud.
Farverne er rene naturfarver uden brug af farvestof.

ISAGER ECO BABY
ISAGER ECO BABY består af 68 % Baby Alpaca og 32 % Organic Pima Cotton. Den har en løbelængde på 150 m på 50 g, og vi strikker den på pind 4 – 5. Garn fås ikke blødere og derfor egner kvaliteten sig til strik til de helt små. Da farverne tilmed er rene naturfarver helt uden brug af kemikalier, kan vi også anbefale det til folk med sart hud, som normalt ikke tåler uld på kroppen.