Handcraft

HANDCRAFT er blevet til i et samarbejde mellem Helga Jóna Thórunnarsdóttir og Helga Isager. Bogen indeholder en grundopskrift på fingervanter og en grundopskrift på vanter, samt et væld af forskellige kanter og mønstre. Teknikkerne er fint illustreret med tegninger af japanske Toshiko Koikegami.

Helga Jóna og Helga skriver i forordet til bogen:
“Idéen til ’Handcraft’ voksede ud af vores fælles passion for teknikker og detaljer. Vi har undervist sammen i flere år og har samme grundige tilgang til håndværket. Et mønster kan ofte forbedres, så maskerne kommer til at vende helt rigtigt, eller måske skal der strikkes et par masker mere op for at få perfekte kanter. Muligvis er vi de eneste, der ser det, men det er glæden ved at skabe et stykke færdigt håndværk, der driver os begge i vores arbejde og gør, at sweateren eller tørklædet bliver brugt i årevis.
Vi havde lyst til at lave en bog, hvor vi kunne samle nogle af de teknikker og mønstre, vi holder mest af og fandt ud af, at det var oplagt at strikke vanter og handsker, fordi man på et lille stykke strik kommer igennem en masse teknikker.”

Bogen udkom på DANSK og ENGELSK i 2021

FINGERVANTER:
Der bruges ca. 50 g Isager Tvinni til et par vanter. Du kan opnå samme strikkefasthed i 1 tråd Isager Highland, 1 tråd Isager Alpaca 2 eller 1 tråd Isager Sock Yarn.

VANTER:
Der bruges ca. 50 g Isager Jensen Yarn til et par vanter. Du kan opnå samme strikkefasthed i 1 tråd Isager Tweed + 1 tråd Isager Alpaca 1 eller 1 tråd Isager Merilin + 1 tråd Isager Alpaca 2.

DIAGONALMØNSTER

MATERIALER
Isager Highland fv Sky

PÅFUGLEMØNSTER

MATERIALER
Isager Tvinni fv 6s

BLADRANKER

MATERIALER
Isager Tvinni fv 58 + Isager Alpaca 2 fv E7s

HULSNONINGER

MATERIALER
Isager Tvinni fv 11s

STIKNINGER

MATERIALER
Isager Tvinni fv 33s

PERLERIB

MATERIALER
Isager Highland

HJERTERANKE

MATERIALER
Isager Alpaca 2 fv 1

RESTESTRIKNING

MATERIALER
Bundfarve i Isager Tvinni fv 37s. Effektfarve i Isager Tvinni fv 33s, 11s, 22s, 6s, 7s og 8s.

RESTESTRIKNING (VENDBARE)

MATERIALER
Bundfarve i Isager Tweed fv Sand + Isager Alpaca 1 fv E0. Effektfarver i Isager Tvinni i fv 22s, 37s, 11s, og 33s samt Isager Alpaca 2 fv 100 og fv 1.

ARANMØNSTER

MATERIALER
Isager Jensen Yarn fv 6s

RILLER OG GLATSTRIKNING (VENDBARE)

MATERIALER
Isager Merilin fv 9 + Isager Spinni fv 11s

STRIBET ROMBEMØNSTER

MATERIALER
Farve A: Isager Eco Baby fv 7s. Farve B: Isager Jensen Yarn fv 11s.

DIAGONALMØNSTER

MATERIALER
Isager Tweed fv Walnut og Isager Alpaca 1 fv E7s.