FREQUENTLY ASKED QUESTIONS

AFSMITNING

Vi oplever indimellem, at de mørkeste farver smitter af på hænderne under strikning, men det betyder ikke, at de generelt vil smitte af. Det er overskudsfarve, der går i forbindelse med sved fra dine fingre under stikningen, men farven bliver vasket ud med tiden. Vær altid forsigtig med at bruge mørke farver over f.eks. en hvid skjorte. Små uldfibre sætter sig let i skjorten og får den til at se beskidt ud. Det er en god idé at tilsætte eddike til skyllevandet første gang, du vasker. Det binder farven.

OPBEVARING AF GARN OG STRIK

Husk at opbevare garn og strik i plastikposer eller tætvævede bomuldsposer. En spand eller plastikbeholder med tætsluttende låg er også velegnet.

Isagergarner er ikke mølbehandlede, da de midler, der findes, ikke er uden bivirkninger i forhold til allergikere og i øvrigt også kun holder til første vask.

VASKEANVISNING

Uld vaskes i hånden, med mindre man har en vaskemaskine med et meget skånsomt uldprogram, der kan vaske i kuldslået vand. For at undgå at valke den færdige strikmodel bruges kun lidt sæbe. Brug et godkendt uldvaskemiddel. Hold samme temperatur gennem hele vaske- og skylleprocessen, og vask endelig ikke over 28° .

Strikmodellen kan med fordel centrifuges let efter vask. Lag modellen i en vaskepose eller et pudevår. Efter centrifugeringen lægges modellen til tørre på håndklæder.

Det er ikke nødvendigt at vaske en uldmodel tit. Ofte vil det være nok at hænge den til luftning i fugtigt vejr. Bomuldsgarner og blandingsgarner med hør og bambus kan tåle højere vasketemperaturer, men vi anbefaler samme vask som uldgarnet.