OM Isager Garner

Garnerne er primært klassiske garnkvaliteter til håndstrik, maskinstrik, hækling, broderi og vævning.

Header image

Alle garner er i rene naturfibre, og de ufarvede garner i farvenumrene 0, 2s og 3s er velegnede til plantefarvning. De fleste af garnerne egner sig fint til maskinstrikning, men det kommer helt an på, hvilken maskine man har.
Garnerne kan bruges sammen i mønsterstrikninger.
Alle uldgarnerne egner sig til filtning

FARVESKALAEN

Farveskalaen er sammensat, så farverne passer sammen indbyrdes og på tværs af kvaliteterne. Vi laver sjældent om på farverne, da det er en skala bestående af GRUNDFARVER, hvoraf der altid er aktuelle farver imellem. Ud over farverne findes der en naturfarve-skala, bestående af 3 farver i en gråskala med blanding af uld fra sorte og hvide får, farve 2s – 3s – 4s, og en brunskala, farve 6s – 7s – 8s.
Alle farver er indfarvede med hensyntagen til de høje miljømæssige krav, der stilles i Danmark og EU.
S-farver (mix af uld fra hvide og sorte får) er indfarvet på farve 2s eller 3s.

DYREVELFÆRD

Det kan være svært for vores leverandører at dokumentere forhold som dyrevelfærd, fordi ulden kommer fra forskellige dyrehold. Men uldleverandørerne oplever, ligesom os, en øget interesse på sporbarhed, kvalitet og ikke mindst dyrevelfærd. De er i fællesskab ved at udvikle et mærke, der dokumenterer, at ulden fra får til garn lever op til de høje kvalitetskrav, vi altid har været fortalere for. Vi håber på et tidspunkt at kunne bruge dette mærke på alle vores garner.
En af vores uldleverandører skriver:
Kontakten direkte til farmene giver os nogle åbenlyse kvalitetsfordele, fordi vi kan spore hvert enkelt parti uld tilbage til den farm, ulden kommer fra. Vi accepterer kun uld fra de farme, der lever 100 % op til vores krav om ”Best Farming Practises” og ”Animal Welfare”. Dette betyder, at vi kan garantere, at al uld, som er leveret med vores integritetsmærke, kommer fra får, som ikke har været udsat for f.eks., mulesing.
Desuden garanterer vi, at vi, før ulden bliver vasket, tester hvert eneste individuelle parti for at sikre, at alle partier, som indgår i jeres samlede levering, lever 100 % op til kvalitetskravene for jeres uldtype. Til sidst garanterer vi, at alle leveringer er vasket med et miljøvenligt vaskemiddel, og at ulden ikke har været udsat for blegning, hvilket jo for begges vedkommende er vigtigt for miljøet.

INDFARVNING og MILJØ

Alle vores garner er indfarvet med farvestoffer, der overholder alle gældende krav og regler og har undergået grundige tests for uønskede og skadelige stoffer. Fikseringsevnen er høj – ca. 95 – 98 %, og dermed anvendes en kun lille mængde farvestof, så miljøbelastning og vandspild formindskes.

ECO GARNER i SPINNI, TVINNI, ALPACA 1 og ALPACA 2

Farverne 0, 2s, 3s indeholder ingen farvestoffer men er udelukkende uldblandinger fra sorte og hvide får eller Alpacaer.
Da disse garner er 100 % ufarvede, har de ikke gennemgået den samme kemiske proces, som er nødvendig for farvede garner, uanset hvor skånsomt man farver dem.

Et udvalg af Isagers garnkvaliteter
Isager Soft Fine
63% Alpaca, 26% Silke og 11% Yak
 8,75
Se mere
Uldens Hus 2
100% uld
 19,50
Se mere
Uldens Hus 1
100% uld
 19,50
Se mere
Bouclé
100% Alpaca
 10,00
Se mere