Marianne Isager

 

MARIANNE ISAGER

Marianne Isager har igennem de sidste 40 år stået i spidsen for dansk strikdesign, og har igennem sin omfattende produktion af opskrifter og bøger været med til at tegne det gamle håndarbejdes fortsatte udvikling. Hun er desuden kendt for sin kursusvirksomhed og sine mange udstillinger og foredrag, ofte holdt med afsæt i  inspirationsrejser i Latinamerika Asien og Afrika, og med baggrund i sit NGO-arbejde i lande så forskellige som Peru, Nepal og Grønland.

Marianne Isager (f.1954) voksede op i en lægefamilie i Nordjylland, og selvom familien flyttede til Århus, tilbragte hun en stor del af sin ungdom i familiens sommerhus, Østerklit, i Tversted Klitplantage. Hun påbegyndte en uddannelse som væver og stoftrykker på Skolen for Brugskunst, men hendes interesse for strikning blev vakt under et ophold på Skals Håndarbejdsskole i 1973, hvor hun mødte strikdesigneren Åse Lund Jensen. Dette skelsættende møde blev afgørende for Marianne Isagers karrierevej, idet hun ved Åse Lund Jensens død, fire år senere, arvede sin mentors firma. Da hun havde færdiggjort sin væveuddannelse, etablerede hun firmaet Isager.

I 1980 Flyttede Marianne Isager tilbage til Tversted, hvor firmaet Isager har ligget lige siden. Udover sin tilknytning til Nordjylland har hun en tæt tilknytning til Japan, hvor hendes mand boede i mange år. Selvom han nu er tilbage i Danmark, besøger Marianne Isager stadig Japan jævnligt.

 

BOGUDGIVELSER
Strikkede trøjer ÅRET RUNDT (Dansk 1991, Svensk 1995). UDSOLGT

INKA – Strik med latinamerikansk inspiration (Dansk 1996, 2005, Tysk 2007) Inka Knits- Marianne Isager Collection (USA 2009). UDSOLGT

AFRIKA – Strik med afrikansk inspiration (Dansk 1999, 2007). UDSOLGT

KNITTING OUT OF AFRICA ( USA 2006). UDSOLGT

JAPAN – Skandinavisk Strik med Japansk inspiration (Dansk 2007, Tysk 2008) Japanese Inspired knits – Marianne Isager Collection (USA 2009) UDSOLGT

STRIK a la carte I (Dansk 2003, 2010, Tysk 2011) Classic Knits – Marianne Isager Collection (USA 2009)

STRIK a la carte II (Dansk 2012, Tysk 2013)

SNEDRONNINGEN – med inspiration fra H.C. Andersens eventyr (Dansk 2012)

FORÅR, SOMMER, EFTERÅR og VINTER (på Dansk og Engelsk 2013) UDSOLGT

デンマークの暮らしから生まれたニット KNITS FROM DENMARK by Marianne Isager (Japansk 2014, Kinesisk 2017)

DÆXEL (Dansk, Engelsk, Tysk 2016)

ÅLJ – Åse Lund Jensen – En dansk strikdesigner (Dansk, Engelsk 2017)

SPIS & STRIK (på Dansk og Engelsk 2020) UDSOLGT – opskrifterne fra bogen kan købes som løsopskrifter

STRIKKEPINDE & SPISEPINDE (på Dansk og Engelsk 2021)

ET STRIKKELIV – TILBAGE TIL TVERSTED (på Dansk og Engelsk 2022)

ET STRIKKELIV – UD I VERDEN (på Dansk og Engelsk 2023)

ET STRIKKELIV – UD I VERDEN (2023)

“Et Strikkeliv – ud i verden” er andet bind i en serie på tre, hvor Marianne Isager deler sit livs rejser gennem fem årtier. I 90’erne udforsker Marianne verden og finder inspiration i Latinamerika, Afrika, Grønland og Nepal.

ET STRIKKELIV – TILBAGE TIL TVERSTED (2022)

ET STRIKKELIV handler om Marianne Isagers første 20 år som strikdesigner og indehaver af garnfirmaet ISAGER. Om arven fra Åse Lund Jensen og de kommende års arbejde med at få familieliv og strikkeliv i landsbyen Tversted til at gå op i en højere enhed. Bogen indeholder fortællinger og billeder fra 70’erne og 80’erne, men også 15 helt nye opskrifter med afsæt i de teknikker, Marianne Isager primært har arbejdet med.

STRIKKEPINDE & SPISEPINDE (2021)

Opskrifter på sjaler, tørklæder og japanske hverdagsretter i samarbejde med kokken Jens Rahbek

Spis og Strik (2020)

Strikkeopskrifter af Marianne Isager og madopskrifter fra Camillos Køkken. Opskrifterne i Spis & Strik er bygget op omkring en frugt eller en grøntsag. Bogen indeholder opskrifter på 6 smukke trøjer, sprøde pizzaer, friske salater, lækre snacks, søde sager og drinks til solnedgangen ved havet. Spis & Strik handler også om, at vi har brug for pausen, og om stoltheden over at skabe noget med sine hænder.

ÅLJ (2017)

Åse Lund Jensen – en dansk strikdesigner