FRIEDRICH PÅ PINDENE – ROMANTISK STRIK AF DITTE LARSEN

Caspar David Friedrich har givet inspiration til strik
Ditte Larsen har før fundet stor inspiration til strikdesign i kunstneres farver og stemninger. Denne gang er det romantikkens store kunstner, der er omdrejningspunktet. Friedrich på pindene udkommer 250 år efter kunstnerens fødsel.

”Når jeg skaber designs inspireret af en bestemt kunstners penselstrøg, er der altid nogle gennemgående elementer, som fanger mig: kunstnerens farvevalg, billedernes figurer. Eller de historier, som billederne fortæller mig. Som ved mine tidligere maleri-inspirerede designs gælder det, at jeg ikke tilstræber, at modellerne skal lede tankerne hen på et bestemt maleri,” forklarer Ditte Larsen, der tidligere har udgivet bøger inspireret af Anna Ancher, Marie Krøyer, Thorvald Bindesbøll og Svend og Vilhelm Hammershøi.

Bogens 36 opskrifter på strik og broderi er inspireret af tretten af Friedrichs kunstværker, der alle er gengivet i bogen. Caspar David Friedrich (1774-1840) lod sig især inspirere af himlen, havet og landskabet, som oftest blev gengivet voldsomt og dramatisk. Han studerede som ung på Kunstakademiet i København, og han holdt af at gå ture i Frederiksberg Have, som har den danske romantiks samlingssted Bakkehuset til nabo. Bakkehuset og dets smukke omgivelser er rammen om strikkebogens stemningsfulde billeder.

Ditte Larsens strikkebog Friedrich på pindene er også et indblik i Friedrichs værker. Hvert værk beskrives af Ditte Larsen, hvorefter der kommer opskrifter på de tørklæder, huer, halvhandsker, nederdele, ponchoer, jakker eller bluser, der er blevet inspireret af farverne, stemningen og fortællingen i maleriet. Der er også opskrifter på broderier, der kan monteres som tasker eller puder.

Lilian Munk Rösing har skrevet bogens indsigtsfulde forord. Hun har også skrevet bogen Friedrichs farver, der udkommer samme dag på samme forlag. I år er det 250 år siden Friedrich blev født, hvilket blandt andet markeres med en stor anmelderrost udstilling af hans værker i Hamburger Kunsthalle. Selv mange år efter sin død begejstrer han et stort publikum og inspirerer til både eftertanke og kreativitet med sine malerier.

Sideantal: 174
Udgivelsesdato: 09.02.2024
Sprog: Dansk
Forlag: Turbine
ISBN: 9788740698077