Film

Marianne Isagers Filmkollektion indeholder modeller inspireret af Mariannes yndlingsfilm.

FILMILLUSTRATIONER
Sonata Eidikiene har malet skønne billeder til Marianne Isagers Filmkollektion. Du kan finde mere af Sonata Eidikiene kunst på hendes Instagramprofil (@sonataeidikiene).
Sonata Eidikiene er indehaver af garnbutikken Mezgimo Zona i Vilnius, Lithauen.

YU DOU / Design: Marianne Isager

Filmen foregår i det gamle Kina i et farveri der farver lange stofbaner i røde og gule nuancer. Billederne er fantastiske og hovedpersonen, spillet af Gong Li har jeg nydt i mange film. I denne film er hun gift med den gamle farvemester der er både voldelig og tvær. Farverens nevø får job i farveriet og forelsker sig i den smukke kvinde. De får et erotisk, hemmeligt og meget intenst forhold der resulterer i et barn som den gamle farver naturligvis mener han er far til. Filmen er fyldt med lidenskab, drama og voldsomme begivenheder der på en måde er helt i kontrast til den lette, farverige sweater der kom ud af min inspiration fra filmen, men tilværelsen er jo ikke sort/hvid og filmen er så farverig og smuk at jeg måtte have gang i hele paletten.

Instruktør: Zhang Yimou
Udgivelsesår: 1990
Musik: Zhao Jiping der også har lavet musikken til mange af de andre film med Gong Li. Læg mærke til den insisterende fløjte, det sprøde slagtøj og den spæde sang. Fyldt med skønhed men også med forudsigelse om det drama vi skal gennemleve med hovedpersonerne i filmen.

MATERIALER
Tvinni + Silk Mohair

Bestil opskrift og garnkit

BAGDAD CAFÈ / Design: Marianne Isager

Gode råd er dyre, da den tyske, storbarmede kvinde Frau Jasmin Münchgestettner fra Rosenheim bliver forladt af sin mand midt i den californiske ørken. Hun fortsætter selv ad den øde landevej og søger tilflugt i Bagdad Café med dens skæve eksistenser. Her sker der ikke
meget, men da Frau Münchgestettner indtager stedet med god tysk kaffe og kunsten at trylle, bliver hun snart caféens uundværlige midtpunkt. En skøn gul strikketrøje, båret af caféens indehaver, er inspirationen til denne model.

Instruktør: Percy Adlon
Udgivelsesår: 1987

MATERIALER
Aran Tweed
Silk Mohair

Bestil opskrift og garnkit

BABETTES GÆSTEBUD / Design: Marianne Isager

Babettes Gæstebud er filmen om den franske kvinde Babette, der må flygte fra Paris, da oprører indtager byen. Vi møder hende som husholderske for to ældre kvinder i Vestjylland, Martine og Philippa. Deres far var præst, og de holder nu sammen på en lille flok dybt religiøse mennesker, som deres far i sin tid samlede. Man fornemmer, at de begge har ofret den store kærlighed til fordel for Gud og et liv i afholdenhed. Men Babette har et lysere sind og en fortid som feteret køkkenchef på en restaurant i Paris, og da hun vinder et stort beløb i lotteriet, bruger hun alle pengene på et festmåltid for den lille missionske menighed.
Den gode mad og den liflige vin får gløden frem i kinderne på den lille forsamling, og nu mærker de, at man godt kan nyde livet og samtidig være en god troende. Karen Blixen skrev denne fine lille historie under pseudonymet Isak Dinesen i 1950.
I bogen er landskabet de dybe fjorde i de norske fjelde. Jeg har valgt mørke farver, men i et legende snoningsmønster fra en gammel, elsket sweater.

Instruktør: Gabriel Axel
Udgivelsesår: 1987
Musik: Per Nørgård

MATERIALER
Isager Merilin
Isager Trio 1

Bestil opskrift og garnkit

BLÅ / Design: Marianne Isager

BLÅ er filmen om Julie, der overlever en trafikulykke, som koster hendes mand og barn livet.
Det er Julies sorg og sorgbearbejdelse, filmen handler om, og alt i filmen er blåt: vandet, glasset og musikken… selv sweateren hun har på! Julie prøver først at tage sit eget liv, og da det ikke lykkes forsøger hun at holde verden ude. Vil ingenting eje, men være fri af materielle og menneskelige relationer. Det er bare ikke så let. Verden kommer tæt på, ikke mindst i det liv hun finder ud af at hendes afdøde mand har levet. Vi ser hende handle og tage hold om livet, bære hans arv videre. Julies mand var en berømt komponist, men havde hun også en del af æren for den musik han lavede? Musikken i filmen er i øvrigt fantastisk og en stor del af den samlede oplevelse! Det er nok en af de smukkeste film, jeg har set og alligevel er det en af de enkleste trøjer, jeg får inspiration til. Jeg har kombineret to af sweatrene fra filmen. Den ene i rib og den anden i dobbelt perlestrik. En stor BLÅ trøje at kravle ind i er noget vi alle sammen har brug for engang imellem.

Instruktør: Krzysztof Kieslowski
Udgivelsesår: 1993
Musik: Zbiegnew Preisner

MATERIALER
Isager Tweed
Silk Mohair

Bestil opskrift og garnkit

CLOUDS OF SILS MARIA / Design: Marianne Isager

Er historien om den berømte skuespillerinde Maria Enders, der er blevet bedt om at spille rollen som den ældre skuespillerinde i det stykke der gjorde hende berømt tyve år tidligere. Den gang spillede hun rollen som den unge kvinde Sigrid, der driver sin boss Helena til vanvid. Maria har svært ved at finde ind i rollen, men hun støttes af sin unge, loyale, personlige rådgiver Valentina. De rejser op i Alperne til Sils Maria for at arbejde med rollen, der også, på nogle punkter, er et spejl på Marias liv her og nu.
Rollen som Maria Enders spilles skønt af Juliette Binoche der i flere af filmens scener har en Islandsk trøje på.

Instruktør: Olivier Assayas
Udgivelsesår: 2014
Musik: Händels Largo

MATERIALER
Highland + Alpaca 1
Eller
Isager Tweed + Alpaca 1

Bestil opskrift og garnkit (Highland + Slpaca 1)
Bestil opskrift og garnkit (Isager Tweed + Alpaca 1)

FAR FROM THE MADDING CROWD / Design: Marianne Isager

Vi befinder os i Victoriatidens England og den selvstændige og lidt stædige Bathsheba Everdene har arvet sin onkels gård. Som ung og smuk kvinde, tiltrækker hun tre meget forskellige bejlere: Den trofaste fårefarmer Gabriel Oak, den kærlige nabo William Boldwood og den fyrrige sergent Frank Troy. Hvem skal hun vælge? Er hun overhovedet klar til en mand i sit liv? Filmen er meget smuk og meget romantisk. Carey Mulligan spiller den smukke Bathseba, men jeg har svært ved at få øjnene fra Matthias Schoenaerts i rollen som Gabriel Oak. Inspiration til blusen kommer fra en strikketrøje som Bathsebas tjenestepige har på. Og så er filmen fyldt med får.
Forslag til dansk titel ville være ”Fjernt fra verdens vrimmel”

Udgivelsesår: 2015
Instruktør: Thomas Vinterberg

MATERIALER
Isager Tweed

Bestil opskrift og garnkit til kvindemodellen
Bestil opskrift og garnkit til herremodellen

BRING ON THE NIGHT / Design: Marianne Isager

BRING ON THE NIGHT er en dokumentarfilm om musikeren Sting, der samler en gruppe amerikanske musikere med rødder i jazz og blues. Sammen laver de en koncert i Théatre Mogador i Paris. Prøverne foregår på et smukt, historisk slot uden for Paris, og det er her, vi følger forberedelserne til koncerten og musikernes tanker og drøm¬me. Filmen er selvfølgelig fyldt med god musik. Da koncerten er ved at være slut, og publikum er varmet godt op med både kendte og ukendte numre, synger Sting ”Need your love so bad” og ikke et øje er tørt.
Nu kender vi jo alle numrene, og langt de fleste er blevet klassikere. Stings musik er noget af det bedste musik fra min tid, synes jeg, og her prøver han grænser af i forhold til den popmusik, han har rødder i. Samtidig er vi omgivet af skønne men¬nesker i skønt tøj. Der er masser af inspiration at hente på alle hylder, meget humor og megen optimisme. Det er en film jeg bliver i godt humør af at se. Inspirationen til denne sweater er en ternet jakke, Sting har på flere gange i filmen.

Instruktør: Michael Apted
Udgivelsesår: 1985
Musik fra pladen Bring on the Night

MATERIALER
Spinni + Alpaca 1

Bestil opskrift og garnkit til kvindemodellen
Bestil opskrift og garnkit til herremodellen