Ju Dou

Marianne Isagers Filmkollektion indeholder modeller inspireret af Mariannes yndlingsfilm. JU DOU er en af disse film og er inspirationskilde til dette nye farverige design.

Til modellen bruges følgende farver:
Tvinni fv: 35s, 22, 64, 19, 28
Silk Mohair fv: 59, 19, 64, 65
Den originale model strikkes i Tvinni og Silk Mohair. Modellen giver mange muligheder for at farvesammensætte og bruge de rester, man måtte have i gemmerne. Et alternativ til Tvinni er Highland, som også passer godt med strikkefastheden.

Hvis man ikke er så meget til de mange farver, har vi også lavet et farveforslag til en model i de grå toner.
Til den grå version bruges følgende farver:
Tvinni fv: 2s, 3s, 4s, 60, 8s
Silk Mohair: 2s, 3s, 47, 60

Marianne skriver om filmen JU DOU:
Filmen foregår i det gamle Kina i et farveri, der farver lange stofbaner i røde og gule nuancer. Billederne er fantastiske, og hovedpersonen, spillet af Gong Li, har jeg nydt i mange film. I denne film er hun gift med den gamle farvemester, der er både voldelig og tvær. Farverens nevø får job i farveriet og forelsker sig i den smukke kvinde. De får et erotisk, hemmeligt og meget intenst forhold, der resulterer i et barn, som den gamle farver naturligvis mener, han er far til. Filmen er fyldt med lidenskab, drama og voldsomme begivenheder, der på en måde er helt i kontrast til den lette, farverige sweater, der kom ud af min inspiration fra filmen, men tilværelsen er jo ikke sort/hvid, og filmen er så farverig og smuk, at jeg måtte have gang i hele paletten.

Sonata Eidikiene har illustreret Marianne Isagers filmkollektion. Hun er indehaver af garnbutikken Mezgimo Zona i Vilnius, Litauen Du kan finde mere af Sonata Eidikiene kunst på hendes Instagramprofil (@sonataeidikiene).