Brick sweater

Brick Sweater er mit første forsøg med en såkaldt ’europæisk skulder-konstruktion’, hvor skuldersømmen er rykket lidt tilbage på ryggen. Det giver en virkelig klædelig pasform, synes jeg.

Sweateren er designet til at være kort og lidt bred. Ryg og forstykke strikkes frem og tilbage i ét stykke. Først strikkes ryggen nedefra og op. Fra ærmegabet strikkes rib i begge sider. Ribbens masker sættes i hvil, mens der laves vendestrikning over skuldrene, og derefter strikkes de sammen med skuldermaskerne. Herefter strikkes der masker op langs ribben, halsen formes og forstykket strikkes. Til sidst strikkes m op i ærmegabet. Der laves vendestrikning i begyndelsen af ærmet, så maskerne ikke trækker, og ærmerne strikkes frem og tilbage.
Sweateren strikkes i 1 tråd Isager Eco Soft og 1 tråd Isager Spinni. Spinnifarven udskiftes, mens der strikkes med den samme farve Eco Soft i hele sweateren. Her er en god mulighed for at få brugt sine Spinnirester, men husk, at du får det fineste resultat, hvis der er stor kontrast mellem Eco Soft og Spinnifarverne. Mønsteret består af striber á 8 p, og hver 2. stribe strikkes i 2 farver ved hjælp af gobelinstrikning.

BRICK SWEATER strikket i Isager Eco Soft fv. E7s, Isager Spinni fv. 100, 29s, 42, 33s og 19